Contoh Soalan Pengetahuan Am Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

penolong pegawai tadbir n29

Dalam peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29, seksyen A iaitu Pengetahuan Am boleh mendatangkan masalah kepada calon yang kurang mengikuti perkembangan Malaysia dan hubungan dengan dunia luar.

Dalam seksyen ini juga, calon peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 bukan sahaja bakal ditanya hal berkaitan pentadbiran kerajaan Malaysia, calon juga bakal ditanya berkaitan hubungan Malaysia dengan dunia luar, sukan dan hiburan.

Untuk membantu anda, saya ada sediakan beberapa koleksi soalan dari peperiksaan yang lepas.

Anda boleh lihat di bawah

Contoh Soalan Pengetahuan Am Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

[wp_quiz id=”2085″]

 

Rujukan Lengkap Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

penolong pegawai tadbir n29

JUALAN PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN ONLINE PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 INI BAKAL DIBUKA. BIASANYA JUALAN DIBUKA 3-4 HARI SAHAJA. DAFTAR NAMA ANDA DI BAWAH UNTUK WAITING LIST.

penolong pegawai tadbir n29

Contoh Soalan Peperiksaan

Penolong Pegawai Tadbir N29

Masukkan nama dan email anda dibawah untuk download contoh soalan peperiksaan.

envelope
envelope

Jujurnya saya katakan ianya akan membantu anda dalam peperiksaan online itu nanti. Saya sarankan anda mendaftar melalui pautan link yang disediakan di bawah. Ini kerana panduan yang akan dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya amatlah terhad dan hanya dibuka untuk tarikh tersebut sahaja.

Lihat SAHAJA testimoni dari panduan peperiksaan yang lepas:

testimoni

testimoni

testimoni

testimoni

Daripada maklum balas yang diterima oleh calon yang terdahulu, ramai yang berpuas hati dengan isi kandungan panduan yang serba lengkap ini. Koleksi rujukan soalan dan skema jawapan yang bagus sangat membantu calon untuk menjawab soalan peperiksaan itu nanti.

Tiada lagi panduan yang selengkap ini bahkan ini adalah satu-satunya panduan yang saya rasa terbaik buat masa ini. Dengan penjualan yang terkawal dari segi masa dan kualiti panduan tersebut, pihak infoKerjaya sentiasa mengemaskini panduan tersebut dari semasa ke semasa.

Jika anda merupakan calon untuk peperiksaan gred 29 bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir, panduan ini pastinya berguna untuk rujukan anda nanti. Jadi, pastikan anda menjadi yang terawal dan terbukti sudah ramai yang berjaya dengan panduan yang disediakan.

 

DISCLAIMER

Tips Kerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Apa yang Tips Kerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan.

Thanks for Reading

Enjoyed this post? Share it with your networks.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.